szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendszeresen több százmillió forinttal meg kell toldani a szegedi hulladékgazdálkodási céget, amióta az ágazat finanszírozását „központosították”. A pénteki közgyűlésen felvetődött, hogy a testület decemberben fogadjon el egy határozatot, amelyben kérik a kormányt a konstrukció felülvizsgálatára.

„Kilépnénk, ha lehetne, de nem lehet” – kommentálta Botka László, Szeged polgármestere a pénteki közgyűlésen a képviselők hozzászólásait, amelyek a szemétszállítás utóbbi években kialakult gyakorlatát kritizálták. A kormánypárti képviselők ugyan védték a mundér becsületét azzal, hogy az állami holdingot azért hozták létre, hogy a gazdaságosabban működő városokban beszedett díjakat a közös kasszából azoknak a kistelepüléseknek utalják tovább, ahol a kevés lakos miatt nem gazdaságos a tevékenység. Ennek viszont Szegeden, ahogy más városokban is, az lett az új konstrukció következménye, hogy folyamatosan százmilliós nagyságrendben kell az önkormányzati cégeknek hitelt felvenniük, vagy tagi kölcsönnel megtolniuk, ez végeredményben mindig az önkormányzati büdzsét terheli. Szegednek az év végéig 250 millió forint tagikölcsönt kell rendeznie.

A szegedi polgármester kezdeményezte, hogy a decemberi közgyűlésen fogadjanak el egy határozatot, amelyben a konstrukció felülvizsgálatát kérik. Botka László abban bízik, hogy más városok is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Isten Veled, Barátom!” – Orbán Viktor is búcsúzik Balázs Fecótól

„Isten Veled, Barátom!” – Orbán Viktor is búcsúzik Balázs Fecótól

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt