szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lakosságnak mindössze 8 százaléka képes rendszeres megtakarításokra a Publicus Intézet legújabb kutatása szerint.

A Publicus Intézet a lakosság jövedelemviszonyaira kérdezett rá és az eredmény lesújtó. A Népszava által nyilvánosságra hozott kutatás szerint a lakosság 36 százaléka akkora tartalékkal sem rendelkezik, hogy a következő hónapot átvészelje, ha elveszítené a jelenlegi rendszeres jövedelmét. Majdnem ugyanakkora az aránya azoknak, akik 1-2 hónapot tudnának kihúzni, mire elfogyna minden pénzük. 8 százalék bírná egy évig, és mindössze 6 százaléknak van annyi pénze, hogy még 12 hónap után is lenne mihez nyúlnia.

A cikk szerint az átlagnál is jobban kiszolgáltatottak a nők, az alacsony végzettségűek és a 60 évnél idősebbek, akiknek a nyugdíj az egyetlen jövedelemforrásuk. Ráadásul az utóbbiak, ha elmaradna a kifizetés, már élelmiszert se tudnának maguknak venni.

Az is kiderül a Publicus kutatásából, hogy az emberek mire költik a jövedelmüket: 35 százalék megy élelmiszerre és 33 százalék a lakás fenntartására, valamint a rezsire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gianni a csúcson: NER-celebek kedvenc budai helyén nyit éttermet

Gianni a csúcson: NER-celebek kedvenc budai helyén nyit éttermet

Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Csizmadia Ervin: Milyen értelemben érhetne véget a történelem?

Csizmadia Ervin: Milyen értelemben érhetne véget a történelem?