64 milliárd forintnak talált új helyet a költségvetésben a kormány

64 milliárd forintnak talált új helyet a költségvetésben a kormány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több területet is komoly összeggel támogattak meg az év végén.

A Privátbankár a pénteki Magyar Közlöny alapján készített listát arról, hogy, mely területekre kerültek át a költségvetési források.

Pénzelvonás történik az Országvédelmi Alapnál, amelyből 19 milliárdot vettek el, míg 9 milliárdot a Központi Maradványelszámolási Alapból, 36 milliárd forintot pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program uniós támogatási sorról csoportosított át a kormány máshova.

A Privátbankár azt írja, több feladatra, területre is jelentős összegű pluszforrás jut ennek nyomán. 16 milliárd került át az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatásokra, 8 milliárd forint a vasúti személyszállításra.

További 8,5 milliárd az egyetemek, főiskolák dologi kiadásaira megy és 7,4 milliárd jut a Honvéd Vezérkar közvetlen szervezeteinek dologi kiadásaira.

Hasonlóan komoly összeghez 4,7 milliárd pluszpénzhez jutnak a kiemelt sportegyesületek, 4,2 milliárd forint kerül a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdasághoz, 3 milliárd a Magyar Falu Prorgam falusi útalapját gyarapítja, 3,4 milliárddal pedig a Televíziós Film Mecenatúrát támogatja kormány.