szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

El kell számolni azzal, hogy honnan van egy miniszternek pénze luxusjachtozásra, illetve hogy fogad-e el ajándékot a közbeszerzések egyik nagy nyertesétől. Az RTL alkotmányjogászt és korrupciós szakértőt is megszólaltatott Szijjártó Péter jachtozásáról és magyarázkodásáról.

Nem hivatkozhat Szijjártó Péter arra, hogy a nyaralása magánügy - mondta az RTL Híradónak Lővétei István alkotmányjogász. Léderer Sándor, a K-Monitor alapítója pedig azt tette hozzá ehhez: a miniszternek el kell számolnia azzal, hogy honnan lett pénze a luxusjachtozásra az egyik leggazdagabb magyar, Szíjj László jachtján.

Arra is emlékeztettek: 2012-ben az akkori német elnök, Christian Wulff lemondása mögött is egy hasonló ügy állt. Ő egyebek mellett azzal nem tudott elszámolni, hogy még Alsó-Szászország tartományi miniszterelnökeként miért fogadott el lobbistáktól nyaralást - ebben az ügyben felmentették évekkel később, de belebukott abba, hogy nyilvánosságra került a hangfelvétel, amint a korrupciógyanúról hírt adó Bild kiadóját fenyegeti háborúval.

Az RTL megszólaltatatta Karácsony Gergely főpolgármestert is, aki azt mondta: egy kávét sem fogad el azoktól az üzletemberektől, akik a fővárostól kapnak közpénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az MNB szerint most jön a kirúgási hullám, százezer ember kerülhet utcára

Az MNB szerint most jön a kirúgási hullám, százezer ember kerülhet utcára

Viharos lesz északon, máshol inkább napsütéses a csütörtök

Viharos lesz északon, máshol inkább napsütéses a csütörtök

Egy 54 éves férfi heteken át megevett napi 1,5 zacskó medvecukrot – belehalt

Egy 54 éves férfi heteken át megevett napi 1,5 zacskó medvecukrot – belehalt