szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hátrányos helyzetű településen dolgozókat ismeri el a kormány.

A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és a pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri, bruttó 500 ezer forintos támogatást - jelentette be Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett videóinterjúban.

Azt mondta, a hátrányos helyzetű diákok esetleges lemaradását a pedagógusok nyáron próbálták pótolni, amit ősszel is folytatnak. Ezt a munkát ismeri el a kormány a plusz juttatással. Az az interjúból nem derült ki, hogy a pénzt mikor utalják, illetve mely települések érintettek.

Életközelben 11. rész

❗️Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az Életközelben videósorozat legújabb részében. ➡️ A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 2020. augusztus 26., szerda

A Pedagógusok Szakszervezete korábban az összes tanárnak kért egyszeri, 100 ezer forintos juttatást a digitális oktatás alatti túlmunka miatt, azonban a jelek szerint ezt a javaslatot nem fogadta el a kormány.

A járvány miatt július 1-én egészségügyi dolgozók is kaptak egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen

Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Megszólalt a Klebelsberg Központ a KRÉTA-rendszer összeomlásáról

Megszólalt a Klebelsberg Központ a KRÉTA-rendszer összeomlásáról