szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így reagált a párt az 1,2 százalékos nyugdíjemelésre.

Az MTI OS szolgálatán kiadott közleményben reagált az MSZP a csütörtöki hírre, hogy novembertől több pénzt kapnak a nyugdíjasok; az emelés 1,2 százalékos.

A szocialisták szerint az 1,2 százalékos emelés „alamizsna”, a Fidesz ezzel szúrja ki a nyugdíjasok szemét, „miután az idősek 10 hónapon keresztül hiteleztek a kormánynak azért, mert szándékosan alultervezi az inflációt minden évben”.

Ez a módszer ugyanis arról szól, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor garantálják neki, hogy a jövő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.”

– írták.

Az MSZP szerint a Fidesz ezzel magára hagyja azt a közel egymillió kisnyugdíjast is, akinek az ellátása az átlagnyugdíj alatt van. „(…) Ebben a rendszerben a Fidesz-kormány kifosztja a nyugdíjasokat.”

Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy a nyugdíjemelések meghatározásánál a fizetések növekedését is vegye figyelembe a kormány, térjen vissza a svájci indexálás szerinti nyugdíjemeléshez. „Fel kell zárkóztatni az alacsony összegű nyugdíjakat, ezért első lépésként a 13. havi nyugdíjat kell minden nyugdíjas számára azonos összegben megállapítani. Ezt követően pedig arra van szükség, hogy egy átmeneti időre ne százalékos nyugdíjemelésre, hanem egyösszegű nyugdíjemelésre kerüljön sor”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat