szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem elég, hogy az önkormányzatokat büntetné az iparűzési adó felfüggesztésének terve, még csak a cégeken sem segítene, hiszen aki leállt, nem fizetne amúgy sem – írta Palotás János.

Közösségi oldalán elemezte Palotás János a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatát arról, hogy fel kellene függeszteni az iparűzési adó megfizettetését. Parragh László ötlete nagyon nem tetszik még jobboldali önkormányzatoknak sem, hiszen őket is megfosztaná az egyik legfontosabb bevételi forrásuktól, Karácsony Gergely  budapesti főpolgármester pedig odáig ment, hogy ha a terv megvalósulna, akkor másnap leállna a budapesti közösségi közlekedés.

Palotás János azt írta kezdésként:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe már évek óta semmi más, mint Orbán Viktornak az oktatás és a gazdaság terén kifejtett lázálmait támogatni akként, mintha azok az üzleti élet szereplőinek kérései, elvárásai lennének, melyeket a kormány meghallgatott és támogatott.

A rendszerváltás időszakának egyik leggazdagabb, mára szinte teljesen visszavonult üzletembere úgy látja: a járvány a gazdaság szereplőinek 20-30 százaléka számára visszafordíthatatlan veszélyt jelent, ez munkahelyek százezreinek megszűnését hozhatja magával, valóban szükség van segítségre. A kamarai elnök javaslatát azonban „elképesztő dilletantizmusnak” tartja. Ő nem csak az önkormányzatok szempontjából közelíti meg a kérdést, hanem egy egészen más érvet is elővett: mivel az iparűzési adót a cégek az árbevételük után fizetik, a felfüggesztése semmilyen segítséget nem nyújt a tevékenységüket önhibájukon kívül abbahagyó vállalkozások számára.

A kormány akár fel is emelhetné az adó mértékét, annak léte vagy nem léte a bajba jutott vállalkozások számára közömbös”

– írta. Ugyanez a probléma szerinte Parragh kevesebb médiavisszhangot kapott másik ötletével, a társasági adó felére csökkentésével is. Mint írta, ez a javaslat csak arról szól, hogy az önkormányzatoktól vegye el a bevételt a kormány, és azt követően más jogcímen visszaossza a saját kedvenceinek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Dr. Parragh László javaslatai. Nem árt tudni, hogy a Magyar Kereskedelmi és...

Közzétette: Palotás János – 2020. november 10., kedd

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lindner András, Horváth Zoltán hvg360

Rendszerváltók30 – Palotás János: Ott volna a helyem a Fidesz-frakcióban is

Akkoriban az egyik leggazdagabb vállalkozó volt, az MDF színeiben politizált, de rengeteget bírálta Antall József pártját. A HVG 1990 októberében készített vele portréinterjút. Ezt közöljük most újra, változtatás nélkül. /// Sorozatunk a modern Magyarország meghatározó évének meghatározó szereplőiről szól.

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Távozik a Telextől Nádori Péter, a társfőszerkesztő férje

Távozik a Telextől Nádori Péter, a társfőszerkesztő férje

Karbantartás miatt nem jár a 6-os villamos hétfő éjjel

Karbantartás miatt nem jár a 6-os villamos hétfő éjjel