szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új szerencsejáték-koncessziós pályázatokat valószínűleg a 2022-es választások előtt elbírálják, az új szerződések pedig akár 2034-ig is érvényesek lehetnek.

Csonka Ernő lett a szeptemberben létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) elnöke - szúrta ki a kormányzati portálon a Privátbankár.

Az NKI a Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye, fő feladata pedig a kaszinó-koncessziós szerződések megkötése lesz. A kaszinók kizárólagos állami gazdasági tevékenységnek számító üzemeltetési jogát eddig a Varga Mihály, illetve a Pénzügyminisztérium kezelte, és engedte át a koncessziós pályázatok nyerteseinek.

A pályázat kiírása, a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése ezután a Nemzeti Koncessziós Iroda feladata lesz, a szerződéseket pedig Rogán Antalnak is alá kell írnia.

Csonka ismert név Rogán környékéről: az ügyvéd 2015 decemberétől 2016 novemberéig, lemondásáig volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, de két másik minisztériumban helyettes államtitkárként dolgozott.

A szerencsejáték-koncessziós pályázat kiírására, elbírálására és a koncessziós szerződés megkötésére még a 2022-es országgyűlési választás előtt sor kerülhet, az új kaszinós szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon