szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két mélygarázst alagutak kötik össze az 520 négyzetméteres „cselédszállással”.

„Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig az is volt” – mondta a hvg.hu kérdésére évindító sajtótájékoztatóján Orbán Viktor családja hatvanpusztai építkezéséről. Hadházy Ákos régóta próbálja kideríteni, hogy mi épül a birtokon, a független országgyűlési képviselő most arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy

a hatósági nyilvántartások – az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerben rögzített adatok – szerint mélygarázs készül, ráadásul nem is egy, hanem kettő.

A bejegyzés szerint mindegyiket föld alatti folyosó köti össze az egyik kúriaépülettel.

A minap a székesfehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztálya még másként tájékoztatta Hadházyt: ők azt közölték, hogy új „gazdasági portaépület” épül a föld alá, körülbelül 1000 négyzetméter területen.

Az ellenzéki politikus mostani bejegyzés szerint nem csak mélygarázsok épülnek a majorságban, hanem megújul egy lakóépület is, egyetlen, 520 négyzetméteres lakás, mindössze 73 millió forint értékben. A képviselő szerint az egykori cselédszállást újítják fel, ami egy kúriának, de akár kisebb kastélynak is beillő épület a jókora park közepén.

A majorságot korábban Mészáros Lőrinc bérelte Orbán Viktor apjának cégétől, papíron azért, hogy ott tárolja mezőgazdasági gépeit. A miniszterelnök családjának kutyája is feltűnt már a majorban, de látták már ott Orbán Viktor feleségének autóját is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti

Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti