szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A képviselő szerint 9 milliárd forintot kell szereznie a fürdő bővítéséhez, majd még ugyanennyit egy szálloda felépítésére.

Kormánybiztosi kinevezést kapott Lázár János fideszes országgyűlési képviselő. Lázár a Facebook-oldalán számolt be az új feladatáról, ami a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Ezentúl a képviselő fogja felügyelni a makói Hagymatikum bővítését, és forrásokat kell szereznie a makói turizmus fejlesztésére. A kormányhatározat szerint ezen kívül hozzá tartozik a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtása és koordinálja a Szeged–Szabadka–Baja vasútvonal kialakítását is.

Az egykori miniszter a Rádió 7-nek adott interjújában elmondta, azzal hívta fel Orbán, hogy a kormányzatban úgy ítélik meg, a gazdaság újraindításához szükség van a turizmus fejlesztésére, és ebben a dél-alföldi régiónak: Gyula, Makó, Mezőhegyes és Szeged térségének döntő szerepet szánnak. "Az volt a kérdés hozzám, hogy vállalnék-e többletmunkát a makói fürdő fejlesztésében. Kormányzati szinten úgy ítélik meg, lassan halad a beruházás” – mondta.

Azt is hozzátette, 2015-ben született az első kormányhatározat a Makovecz-féle fürdő bővítéséről, és most jutottak el oda, hogy konkrét lépéseket kell tenni, ha azt akarják, hogy a következő két esztendőben megvalósuljon a beruházás.

Jelenleg készen vannak a kiviteli tervek, volt egy sikertelen közbeszerzési eljárás, és hiányzik 9 milliárd forint. Lázár szerint az első dolga, hogy a pénzt megszerezze a projekthez. Ha ez meglesz, akkor újabb 9 milliárd forint szükséges a képviselő szerint egy 120-130 szobás szállodához a fürdő mellé.

Szeptemberben még arról volt szó, hogy Mészáros Lőrinc építene egy négycsillagos szállodát a fürdő mellett:

Makón is készítik elő a helyet Mészáros Lőrinc szállodájának

A szerdai testületi ülésen az építési szabályzatot is az új szállodához igazítanák: telket alakítanak át a Hagymatikum Fürdő mellett, és növelnék a városban megengedett beépíthetőség és épületmagasság nagyságát is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!