szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kereskedők könnyedén meg tudják kerülni az online platformok különböző illegális vadállat-kereskedelemre vonatkozó szabályait.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Több, mint egy évtizede betiltotta az eBay, hogy elefántcsontból készült termékeket árusítsanak az online platformon, de ennek ellenére ugyanúgy forgalmazzák ezeket – állítják a Kent Egyetem Durrell Konzervációs és Ökológia Intézetének kutatói. Az eredményeikről a CNN számolt be.

A kereskedők könnyedén megkerülik ugyanis a tiltást: az elefántcsontból készült termékeket más nevek alatt árusítják, de az illegális kereskedelem visszaszorítását az is nehezíti, hogy maga az elefántcsontot jelentő ivory szó egy színárnyalatot is takar.

Az eBay a CNN kérdésére elmondta, hogy csak az elmúlt két évben 265 ezer különböző terméket blokkoltak és vettek le az oldalról, ezek mind olyanok, amelyek megsértették az állati eredetű termékekere vonatkozó irányelvüket.

A kutatók azonban ezt megkérdőjelezték, mert folyamatosan monitorozták az eBay-en elérhető, elefántcsontból készült termékeket, és az ebből készült dolgoknak csupán 1,3-6,9 százalékát törölték az oldalról. Ráadásul ez sem jelentett megoldást, mert ezek 50 százalékát a kereskedők újból és újból piacra dobták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

111 újabb áldozata van a koronavírusnak