szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

307 ezerrel kevesebb motort és 9,6 ezerrel kevesebb autót gyártott 2020-ban az Audi Hungaria, mint egy évvel korábban.

1,66 millió motort, közöttük 87 ezer elektromos meghajtást, és 155 ezer autót gyártott az Audi Hungaria 2020-ban – közölte a cég. Ez azt jelenti, hogy 307 ezerrel kevesebb motor és 9,6 ezerrel kevesebb autó készült, mint 2019-ben. Ennek ellenére kihívásokkal teli, de sikeres évnek értékelték 2020-at.

A cég 12 226 dolgozót foglalkoztat, vagyis a 2019 végihez képest 581-gyel kevesebb dolgozójuk van.

A csökkenés okait nem részletezték, de nem bonyolult kitalálni, mi okozhatta ezt. A járványhelyzet miatt, hogy biztonságos munkakörülményeket alakítsanak ki, a győri Audi-gyárban majdnem egy teljes hónap kiesett: 2020. március 17-én állt le a termelés, és április 14-én indult újra a munka. Az őszi második hullám idején már végig működött a gyár.

A járműgyártásban az Audi Q3 volt a legmagasabb darabszámban gyártott modell, ebből több, mint 94 ezer darab készült, emellett 47 ezer Audi Q3 Sportback modellt gyártottak. Az Audi TT modellekből Győrben 6 793 Coupé és 1 853 Roadster készült. 2020-ban 4 620 Audi A3 Cabriolet hagyta el a győri gyártócsarnokot - írták.

A részletes adatokból az is kiderül, hogy a vállalat közel 165 ezer háromhengeres- és 731 ezer négyhengeres benzinmotort gyártott. Emellett közel 316 ezer négyhengeres dízelmotor készült Győrben. Az öthengeres Otto-motorból 11 ezret gyártottak az elmúlt egy évben. A hathengeres motorokból 241 ezer benzin- és 95 ezerdízelmotor készült. Ezen kívül az Audi Hungaria majdnem 15 ezer nyolc- és tízhengeres motort gyártott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra