szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég átfogó intézkedéscsomag bevezetésével venné elejét a koronavírus-járvány üzemen belüli terjedésének.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden újraindul a termelés az Audi Hungaria győri gyárában – írja a Kisalföld. A lap szerint a cég átfogó intézkedéscsomagot dolgozott ki a járvány terjedésének elkerülésére, igazodva a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is.

A távolságtartás az óvintézkedések egyik sarkalatos pontja: azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani. A cikk emlékeztetett, hogy a személyes kontaktusok kiváltása érdekében például a személyzeti osztály telefonos ügyfélszolgálatot indított.

A cégnél a járvány kitörését követően bevezették a koronavírus-fertőzés gyanújával jelentkező munkatársakra vonatkozó ellátási rendet távkonzultációval és digitális rendeléssel, lezárták a munkahelyi éttermeket, és a munkába jutást segítendő megduplázták a szerződéses járataik számát, a buszokat pedig folyamatosan fertőtlenítik.

A cég közölte azt is, hogy a munkatársak ötlete nyomán 3D-nyomtató segítségével védőmaszkokhoz terveznek alkatrészeket készíteni. A projektben együttműködnek a konszern más gyártó telephelyeivel. Az első prototípusokat már legyártották.

A Győrben közel 13 ezer embert foglalkoztató Auditól március 17-én tudtuk meg, hogy leállítja a magyarországi gyárát. A cég akkor a fertőzés terjedése mellett azzal indokolta a leállást, hogy a Volkswagen-konszern legtöbb telephelyén szintén felfüggesztik a termelést.

Április 2-án azt közölték, hogy legalább 19-ig nem indul újra a termelés az üzemben, a motorgyár azonban „a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést” az április 13-i héten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek kérik: oltassuk be magunkat

Színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek kérik: oltassuk be magunkat

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni