szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A városban jelenleg sincs profi elsőosztályú teremsport, ahogy azt sem tudni, mennyibe fog kerülni az aréna üzemeltetése az önkormányzatnak.

Százmilliós nagyságú tételre tippeli az épülő nagykanizsai aréna működtetését a város ellenzékének vezetője, de valójában sem azt nem tudni, mennyibe kerül majd a városnak, sem azt, kik használnák az arénát – írja a Népszava.

Orbán Viktor 2015 júniusában, a Modern Városok Program (MVP) nagykanizsai szerződésének aláírásakor jelentette be, hogy többek között egy 3000 fő befogadására alkalmas multifunkcionális csarnokot kap Nagykanizsa. Ez a bejelentés már csak azért is furcsa, mert Nagykanizsán nincs olyan teremsportban érintett csapat, aminek ennyi nézője lehetne: a kézilabdacsapataik harmad-, a futsalosaik másodosztályúak, a női kosarasaik pedig az amatőr NB I.-ben vitézkednek. Ennek fényében meglepő, hogy ide kerül egy a tervezett 8,8 milliárd helyett 15 milliárd forintba kerülő létesítmény.

Balogh László, Nagykanizsa Fidesz–KDNP-s polgármestere szerint az új rendezvénycsarnok a város keleti részének új központja lehet, amelyet a helyi sportegyesületeken kívül koncertekre, kulturális eseményekre, vásárokra tudnak majd használni, az ellenzéki Fodor Csaba szerint viszont egyszerűen értelmetlen a beruházás, a hatástanulmány nem említ semmiféle konkrétumokat, az ide talán beköltöző sportklubok pedig abban sem biztosak, használni fogják-e a csarnokot.

Nem is használhatná mindenki: a kézilabdaklub például taóból újította fel a saját csarnokát, amivel kötelezettséget vállaltak arra, hogy használni is fogják, ráadásul amúgy is nagyjából 150 ember megy ki a meccseikre. A futsalosok nem zárkóznak el a használattól.

“Nem tudjuk az üzemeltetési paramétereket, mekkora lesz a várható rezsi, hány embert kell alkalmazni, csak annyit tudtunk meg, hogy egy hasonló aréna fenntartása százmilliós tétel, amit, ha tetszik, ha nem, az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia” – összegezte a helyzetet Fodor.

Kiemelt kép: A nagykanizsai aréna látványterve

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje