szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csődhullám szélén állhat a ruházati kereskedelem, amit súlyosan érintett a világjárvány miatti korlátozások is. Mintegy 20 üzletet zár be Magyarországon a Cosmos City.

Mind a 20 magyarországi üzletét bezárta és kivonul az országból a Cosmos City ruházati lánc – számolt be a hírről a Napi.hu.

A hálózat eddig Budapesten négy helyszínen, míg vidéken a legtöbb megyeszékhelyen, valamint néhány más városban is működtetett nagy alapterületű, alacsony árfekvésű ruhadarabokat kínáló boltokat. Az üzletlánc mögött álló cégről egyébként nem sikerült a Napi.hu-nak adatokat fellelnie.

Bár november-decemberben ugyanakkora mértékben, 40-60 százalékkal csökkent a ruházati kereskedők bevétele, mint tavasszal, de mivel a forgalmuk nagyobb részét bonyolítják ebben az időszakban, drágább termékekkel, ezért ez nagyobb kiesés – nyilatkozta a lapnak Csordás Norbert, a számos ruházati kkv-t, és az ételudvarok vendéglátós cégeit tömörítő Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesületének (BBÉE) szóvivője. A szakember csődhullámot lát előre.

A korlátozások miatt a legnagyobb csökkenést a legmagasabb bérleti díjú, legnagyobb tömegeket vonzó budapesti bevásárlóközpontok bérlői szenvedték el.

Nemrég vonult ki Magyarországról egyébként a Promod, a Charles Vögele, valamint a Vagabond is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

A Golf GTI babérjaira törhet a 300 lóerős Toyota GR Corolla

A Golf GTI babérjaira törhet a 300 lóerős Toyota GR Corolla

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán