szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Össze kell fogni a kisebbik rosszal a nagyobb rossz, a huxit ellen – mondta a vállalkozó, aki Gyurcsányról is elmondta a véleményét.

Az ellenzéki összefogás legnagyobb kihívása, hogy számunkra esetleg vállalhatatlannak tűnő jelölteket is vállalni kell tudni – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bojár Gábor. Szerinte magyarság kultúrájából hiányzik, hogy igenis össze kell fogni a kisebbik rosszal a nagyobb rossz ellen. Ezt tanulja most az ellenzék, és tanulják az ellenzéki szavazók is – mondta, hozzátéve: ”Az Orbán-rendszer leváltása fontosabb, mint hogy milyen a viszony a többi ellenzéki párttal.”

Reményét fejezte ki, hogy mire eljön a választás napja, „a Fidesz-árvák is túl tudják magukat tenni a Gyurcsány-fóbián és megértik, hogy a nagyobb baj nem Gyurcsány, hanem a huxit”.   Ha „Gyurcsány  és Orbán között kell választanom, akkor vita nélkül rá szavazok, mert meggyőződéses demokrata, és Európa-párti.”

Bojár Gábor szerint ugyanis Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, „márpedig ez történelmi bűn, amit meg kell akadályozni, és ennek minden mást alá kell rendelni”.  Szerinte  a nép nem akarja elhagyni az Uniót, ezért dolgozik a Fidesz  „gőzerővel a tömegtámogatás megszerzéséért. Mi másra való ez a szünet nélküli brüsszelezés?”

Szerinte a kilépéssel sokkal szegényebb lenne az ország, de Orbánnak megéri, hogy megszabadul az uniós kontrolltól, így a „ kevesebből is többet lehet kiszedni”. Szerinte a miniszterelnök abból indul ki, hogy „Magyarország helye a két nagy tömb, az orosz és a német érdekszféra között van, a feladatunk pedig, hogy ügyesen balanszírozzunk közöttük.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!