szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nekik továbbra is negatív teszt kell, hogy kávéházba vagy uszodába mehessenek.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nem minden oltás után jár az osztrák zöld kártya (Grünen Pass), amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában. Az Egészségügyi Minisztérium ugyanis jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön az orosz Szputnyik V vagy a kínai Sinopharm vakcinával oltottak be, továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk – írja a Kleinezeitung.at.

Az Európai Gyógyszerügynökség eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el. 

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban az APA hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nem javasolt az újraoltás az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal, mert mert nincs elég tudományos adat az újraoltás egészségügyi hatásairól, így egyelőre ők is teszttel kell hogy igazolják magukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!