szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szűk egy évvel a pécsi kulturális év megnyitója előtt fog a tervek szerint elindulni a város hosszú évek óta halogatott útfelújítási programja. A projekt az Európai Beruházási Bank által korábban megítélt közel tízmilliárdos hitelkeret felét apaszthatja le.

Még az idén kiválasztják a kivitelezőt és legkésőbb jövő tavasszal megkezdődhet a pécsi útfelújítási program, amely főként az EKF-programban érintett részeket és a peremkerületeket fogja át –írja mai számában a Dunántúli Napló.

Tóth Bertalan alpolgármester a lap érdeklődésére elmondta: az előkészítő munkákkal jól állnak, az útfelújítási program műszaki előkészítése már megtörtént, a beruházás pénzügyi hátteréről pedig még tavasszal döntött a pécsi közgyűlés. Az alpolgármester bízik abban, hogy szeptemberben a pécsi közgyűlés elé kerülhet már az előterjesztés, amely alapján kiírják a közbeszerzési eljárást. Ha így történik, akkor az év végére kiderülhet, hogy ki végezheti el az előzetes számítások szerint 5,15 milliárdos nagyberuházást.

A szocialista politikus szerint a tél elején várhatóan nem állnak már neki az utaknak, a tényleges munkák így a jó idő beköszöntével, 2009 tavaszán kezdődhetnek meg. A befejezés több ütemben, 2010 körül várható, attól is függően, hogy az érintett útszakaszok milyen messze fekszenek a kulturális helyszínektől.

 

Sorkövető Sorkövető

Valamit nagyon elszúrnak Pécsett

A hazai olimpia-, foci-Eb- és világkiállítás-rendezési tervek sorra buktak el. Sokan ezeket ma is fájlalják. Pedig elég a jóval kisebb szabású 2006-os Margit-szigeti úszó Európa-bajnokság blamázsközeli rendezését felidéznünk ahhoz, hogy kétségeink támadjanak a magyar istenadta szervezőkészsége felől. Az unió vállalt némi kockázatot, amikor Essen és Isztambul mellett elfogadta a magyar kormány által kiválasztott Pécs európai kulturális főváros (EKF) pályázatát. A bukás rizikója 2006 óta csak nagyobb lett.

MTI Kult

Elkészültek a pécsi koncertközpont tervei

Elkészültek a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részét képező konferencia- és koncertközpont engedélyezési tervei, amelyeket kedden, Pécsett mutattak meg a sajtó képviselőinek.

MTI Itthon

Félmilliárdot is érhet a Baranyában lefoglalt kokain

Akár a félmilliárd forintot is elérheti annak a mintegy tíz kilogramm kokainnak a feketepiaci értéke, amelyet még hétfőn foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a rendőrség közös akciója keretében Baranyában.

MTI Karrier

Program indult Pécsett a stresszmentes iskolákért

A fiatalokat érő stressz csökkentéséért, konfliktushelyzeteik megoldásáért és szenvedélybeteggé válásuk megelőzéséért indított modellprogramot az Egészséges Ifjúságért Alapítvány a baranyai megyeszékhelyen a közelmúltban - közölte a szervezet elnöke csütörtökön Pécsett.

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől