Ugyan telített a piac és sok a jó minőségű termék de a tulajdonos állítja: biztos siker lesz a legújabb, magyar tulajdonban lévő ásványvíz -írja a Vas Népe.

© Vas Népe

Kedden adták át a Vas-megyei Vasszilágyon a megye egyetlen és az ország legújabb palackozó üzemét ahol már januártól folyt a próbagyártás. A cég szombathelyi tulajdonosa a megyei lapnak elmondta: a megyében szinte bárhol lehetne fúrni,  mindenhol jó minőségű ásványvízet találnának, ezért alapvetően nem ez határozta meg a beruházás helyszínét. Varga Péter bízik abban hogy az erős piaci versenyben is meg tudnak erősödni és lépést tudnak tartani a hazai és a kinti konkurenciával is.

A projektre való felkészülés 2005-ben indult el, a rá következő évben kapták meg a szükséges minősítést igazoló papírokat az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól. 2006 őszén felépült az a közel 700 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, amely a próbaüzem végén teljes kapacitással fog működni és várhatóan az alkalmazottak száma is a mostani hétről emelkedni fog. A termék bevezetésénél elsősorban Vas-megyére és a Balaton környékére fognak koncentrálni és az ásványvíz lesz az idei szombathelyi Savaria Karnevál "hivatalos víze".

A folytatáshoz kattintson a Vas Népe cikkére.

MTI Itthon

Csúszik a 4-es metró építes Szent Gellért téri nehézségek miatt

Csúszik a 4-es metró beruházás, mert a Szent Gellért téri állomás nincs olyan műszaki állapotban, hogy a pajzsokat - az eredeti terveknek megfelelően- fogadhassa. A kivitelező Bamco konzorcium új eljárással gyorsította volna az állomás befejezését, de ezt a DBR Metró Projekt Igazgatóság elutasította, a kockázatra hivatkozva - közölte az igazgatóság.

hvg.hu Gazdaság

Tanácsok pénzre vágyó magyaroknak

Vizel Péter, a magyar származású kanadai marketingguru arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a magyar emberek attitűdjének megváltoztatásával meglepően gyors javulást lehetne elérni az ország állapotában. Egyszersmind megosztotta ötleteit is, amelyeket felhasználva, kellő szorgalommal szerinte a kisemberek is jó pénzeket kereshetnének.

MTI Karrier

Legfeljebb egymillió eurós támogatást kaphat a Daimler-Benz

A szociális tárca a Munkaerőpiaci Alap képzési alapból az uniós szabályoknak megfelelően legfeljebb egymillió eurós támogatást biztosíthat a Daimler-Benz kecskeméti beruházásánál a szakmunkaerő-igény kielégítéséhez - jelentette ki Budai Bernadett kormányszóvivő.

MTI Itthon

Zöld utat kapott az NFÜ a metrószerződés megkötésére

Megkapta a felhatalmazást a kormánytól a Nemzeti fejlesztési Ügynökség (NFÜ) arra, hogy megkösse a fővárossal a 4-es metró támogatási szerződését - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán sajtótájékoztatón.

Magyar gazdaság

Mercedes-láz Kecskeméten

Egy helyi ingatlanforgalmazónak köszönhető, hogy adódott megfelelő helyszín Kecskeméten a Daimler autógyárának, amely a földtulajdonosoktól a tanárokig és a beszállítókig máris sokak fantáziáját megmozgatta.

MTI Itthon

M7-es: újabb 20 km, még 15 hiányzik

Átadják ma az M7-es Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszát. Az autópálya-szakaszt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter helyezi forgalomba.

Vélemény

Mit hoz a Daimler-Mercedes beruházás? És mit visz?

Csendesebben vigadjanak! – röviden így lehetne figyelmeztetni azokat a köröket, melyek a német autógyár idetelepülésének ürügyén már arról beszélnek – á la Kádár János –, hogy lám, elv- és polgártársak, nincs itten semmiféle válság. Nem kétséges, a gépjárműóriás bevonulása reálgazdasági öröm a költségvetési ürömben. De aligha lenne célravezető, ha kormánypolitikusaink ismét az ungarische Puma dübörgéséről vizionálnának.

MTI Itthon

A kormányzati negyed ügyeit vizsgáltatná a Fidesz

A Fidesz parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy kiderüljön: a meg nem valósuló kormányzati negyedre eddig rááldozott milliárdokat hogyan, milyen körülmények között és mire költötte el a kormány.

Ez idegesítheti most legjobban Mark Zuckerberget

Ez idegesítheti most legjobban Mark Zuckerberget

Megint rosszul lett a tárgyalásán Galambos Lajos

Megint rosszul lett a tárgyalásán Galambos Lajos

Duma Aktuál: Minden idők legnyomorultabb szexbotránya

Duma Aktuál: Minden idők legnyomorultabb szexbotránya

Baleset és torlódás az M7-esen a főváros előtt

Baleset és torlódás az M7-esen a főváros előtt

Orbán Viktorhoz fordul Bangóné a borsodi kórház feltételezett, illegális beavatkozásai miatt

Orbán Viktorhoz fordul Bangóné a borsodi kórház feltételezett, illegális beavatkozásai miatt

Jogerős ítélet született egy OLAF-jelentésből indult ügyben

Jogerős ítélet született egy OLAF-jelentésből indult ügyben