szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indított a pécsi főjegyző egy névtelen levél alapján, melynek írója azt állítja, hogy az egyik helyi középiskola diákjai hónapokon keresztül tanítási időben építették az iskolaigazgató házát – értesült a Baranya megyei online. Mint kiderült, nem ő volt az egyetlen, akinek „besegítettek”.

A levélíró többek között azt kérdezi, hogy miképpen dolgozhattak Horváth István igazgató máriagyűdi házán a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola tanulói tanítási időben hosszú hónapokon keresztül. De arra is utal, hogy az iskola vezetője mellett a város egyes köztisztviselői is igénybe vették magáncélra a tanulók „segítségét”.

Az iskola igazgatója a levélre reagálva elmondta, fontos, hogy a tanulók szakmai gyakorlatokon vegyenek részt, viszont sem az iskola, sem az önkormányzat nem tudja az ehhez szükséges anyagokat megvásárolni. Ezért - mint fogalmazott - mindig kapóra jön, ha egy külső szervezet, legtöbbször pénztelen önkormányzati intézmény valamilyen munkálatokat megrendel tőlük. Hiszen ilyenkor csak az anyag árát állják, ők pedig biztosítják az ingyenes munkaerőt - vagyis mindenki jól jár. Valóban dolgoztak az ő máriagyűdi házán tanulók, falat vakoltak, de ő vásárolta az anyagot, fizette az útiköltséget és szabályos munkaszerződést is kötött. Hozzátette, hasonló munkaszerződést kötöttek dr. Tratnyek Magdolnával, az önkormányzat humán főosztályának osztályvezetőjével, akinek szintén a családi házán dolgoztak a gyerekek.

Papp Judit főjegyző az üggyel kapcsolatban elmondta, a vizsgálat során egyéb összeférhetetlenségi problémákat is feltártak, többek között kiderült, hogy a városháza vezető főtanácsosa, a középiskolai ügyek referense, Cselik László óraadó tanár is egyben az érintett iskolában, ami ilyen pozícióban nem megengedett. A főjegyző most minden érintett ügyében fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett, mivel, mint fogalmazott egyértelmű, hogy egy köztisztviselő nem vehet igénybe önkormányzati intézmény által felajánlott ingyenmunkát.
MTI Itthon

Speciális iskolákat vonnak össze Nógrád megyében

Fogyatékos gyerekeket oktató-nevelő intézményeket vonnak össze Nógrád megyében, a fenntartó megyei közgyűlés pénteki döntése értelmében június végén megszűnik a szátoki iskola, ahová jelenleg 28 gyerek jár.

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt