Hétfő
gyengén felhős
16°C
11°C
Kedd
közepesen felhős
15°C
6°C
Szerda
gyengén felhős
16°C
3°C
Csütörtök
gyengén felhős
19°C
4°C
Péntek
gyengén felhős
22°C
8°C
hvg.hu Plázs

A szívbetegeknek nehezebb napjuk lehet ma

Pénteken sem érkezik front a térségünkbe, a nyugodt időben tovább pihenhet a szervezetünk. Az allergiásoknak azonban nem kedvez a helyzet, továbbra is magas a parlagfű koncentrációja.

MTI Időjárás

Az egyik legforróbb és legszárazabb nyár lehetett az idei

Idén nyáron a csapadékmennyiség valamivel több mint fele volt az átlagosnak, több helyen egész júliusban egyáltalán nem esett az eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes adataiból. Az 1901 óta vezetett rangsorban az idei nyár a csapadékmennyiség tekintetében is a legszárazabb lehet.

hvg.hu Időjárás

Fagyhat is a hétvégén

Az előttünk álló hétvégén csendes, eseménytelen időre számíthatunk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Kicsit már őszi lesz ez a két nap, hiszen hajnalban már erősebben lehűl a levegő, de még a nyarat is idézi, mivel a sok napsütés hatására a hőmérséklet csúcsértéke több helyen is meghaladhatja a 25 fokot. Hajnalban viszont egyes helyeken a talajmenti fagy sem kizárt.

MTI Időjárás

Napos hétvége jön, hideg éjszakákkal

Napos, száraz idő várható hétvégén, többfelé 26, sőt, akár 28 fokos meleg lehet délután, a leghidegebb órákban viszont helyenként már csak öt fok körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

MTI Plázs

Pollenhelyzet: még mindig vannak sötétbordó területek

Az ország nagy részén emelkedett a parlagfű pollenkoncentrációja, továbbra is a Tiszántúlon a legrosszabb a helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

MTI Időjárás

Ez volt a tizedik legmelegebb nyár – megdöbbentő adatokkal

Az idei nyáron 32 hőségnap, és 68 igazi nyári nap volt – mindkét adat magasabb a megszokottnál. A korábbi évekhez képest a legszembetűnőbb különbség ugyanakkor a forró napok számában volt: az idén nyolc olyan nap volt, amikor a hőmérsékleti maximum elérte vagy meghaladta a 35 fokot, míg a harmincéves átlag mindössze egyetlen nap.

hvg.hu Időjárás

Dermesztően hideg volt az éjszaka

Egész héten 25 fok körüli csúcshőmérséklet várható több-kevesebb napsütéssel. A szerdai volt a hét leghidegebb hajnala. Ezen a héten már nem fog sokat esni.

MTI Világ

Rekordmeleg tele volt Új-Zélandnak

9,5 Celsius fok volt az átlaghőmérséklet júniusban, júliusban és augusztusban, ez pedig 1,2 fokkal melegebb a százéves átlagnál.

hvg.hu Időjárás

Délutánra kisüt a nap, viharos lehet a szél

Kedd délutánra fokozatosan megszűnik a csapadék, és a nap második felében az ország nagyobb részén már napos idő ígérkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

MTI Időjárás

Lehűléssel indul az ősz első hete, de még van remény

Kisebb lehűléssel, záporokkal, zivatarokkal indul az ősz első hete, de a hét közepétől ismét több napsütésre lehet számítani, akár 28 Celsius-fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

1
187 188 189 190 191
197

A címlapról ajánljuk