szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kovács Koko István boxbajnok, Metzker Viki playmate, Csányi Sándor színművész − hírességek, akik nevüket lakóingatlanok népszerűsítéséhez adták. Mit várnak a fejlesztők a nagy nevektől, és hogyan befolyásolják a sztárok az ingatlanárakat?

Az ingatlanpiaci megfigyelések szerint ha a szomszéd kertben hírességek jönnek-mennek, megnőhet akár az egész utca értéke is. Amerikában legalábbis ez a tapasztalat. Egy sztár otthona – akár villa, akár nem − a dupláját is érheti annak az összegnek, amelyet egyébként fizetnének érte. Az ilyen negyedekben nemcsak az ár

 emelkedik, hanem átstrukturálódik az egész környék is, s az ott lakó sztárok hatására a szolgáltatások színvonala is nő. Gyakori eset, hogy új kávézók, boltok nyílnak a negyedekben, amelyek nemcsak az ott lakó hírességeket vonzzák, de az ő holdudvarukat is – mondta Szili Balázs, a Prestige Towers marketingért és értékesítésért felelős igazgatója.

Mindez nemcsak Amerikára jellemező: hiszen Magyarországon is hasonló jelenség mutatható ki az újépítésű, magas minőségi színvonalú lakóparkok környékén. Az amerikai tendencia ellenére több hazai szakértő úgy látja, Magyarországon a többség csak a használati értékét nézi egy-egy ingatlannak. Ugyanakkor idehaza is egyre nagyobb az a réteg, aki szívesen költözik olyan ingatlanba, ahol híres emberek is laknak. Ez egyfajta pozitív hovatartozás-érzést kelt bennük, sokak számára pedig annak megerősítését jelenti, hogy jól döntöttek, amikor megvették a lakásukat.

Jó példa erre a Forrásliget Lakópark, amelyet korábban Kovács Koko István boxbajnok reklámozott. A „legyen a szomszédom” szlogennel hirdetett lakópark vevői számára biztonságot jelentett, hogy olyan helyre költöztek, amelyben általuk is ismert személy lakott. A hírességek reklámerejét egyre több fejlesztő használja ki: Csányi Sándor például az Elephant Holding projektjét népszerűsítette, Metzker Viki, az új playmate pedig december elsején költözik a Prestige Towers-be. A luxuslakópark marketingért felelős igazgatója azt is elképzelhetőnek tartja, hogy néhány éven belül a playmate 50 millió forintos lakásának értéke is emelkedni fog, pusztán azért, mert Metzer Viki lakott benne.

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában