szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A bűnügyi híreket böngészők már évek óta találkozhatnak az új és egyre terjedő bűnelkövetési formával, a trükkös...

A bűnügyi híreket böngészők már évek óta találkozhatnak az új és egyre terjedő bűnelkövetési formával, a trükkös tolvajlással. Tatabányán egy évvel ezelőtt kötelezte el magát a regionális vízmű és a megyei rendőrség az ilyen jellegű visszaélések elleni küzdelem mellett. 

Rendőrségi vélemények szerint a trükkösök ellen csak óvatossággal, körültekintéssel lehet védekezni. A rendőrség erőfeszítésein túl azonban a szolgáltatók felelőssége is, hogy megakadályozzák a nevükkel való visszaélést. Éppen ezért az Északdunántúli Vízmű Zrt. támogatja a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét, és segítséget nyújt a lakosság tájékoztatásában. A két szervezet különböző tájékoztató fórumokon, konferenciákon valamint nyomtatott kiadványok segítségével próbálja felhívni a lakosság, illetve a fogyasztók figyelmét a veszélyekre.

„Minél több fórumon jut el az információ a lakossághoz, annál hatékonyabb lesz a bűnmegelőzési tevékenység” – mondta dr. Jelen Tamás, az Északdunántúli Vízmű Zrt. vezérigazgatója. Az igazgató elmondta, hogy különös figyelmet fordítanak dolgozóik megkülönböztető jegyeire. „Minden vízműves rendelkezik fényképes igazolvánnyal, egységes munkaruhát viselnek, és a gépjárművek is vízműves matricával vannak ellátva. Készpénzmozgás nincs a Társaságnál, fizetni csekken, átutalással, valamint a fogyasztói irodák pénztáraiban lehet.”

A trükkös tolvajok áldozatai főként az idősek közül kerülnek ki, hiszen életkorukból adódóan gyengébb megfigyelők, rendkívül hiszékenyek, örülnek, ha valaki pár jó szót szól hozzájuk és sajnos megtakarításaikat otthon, készpénzben tartják. A vízmű kiemelten fontosnak tartja a rendőrséggel való összefogást, hiszen a társadalmi felelősségvállalás egy szolgáltató vállalat vesszőparipája kell, hogy legyen. Elsődleges természetesen a megelőzés, így a vízmű igyekszik a továbbiakban is erre fókuszálni, és megtesz mindent annak érdekében, hogy a jövőben a trükkös csalók száma - és a szolgáltató nevével való visszaélés – ne emelkedjen tovább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!