szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cége, a BDPST Group külföldön is meg akarja vetni a lábát.

Külföldi terjeszkedésre készül a BDPST Group. Tiborcz István, a cégcsoport meghatározó tulajdonosa a Portfolio.hu-nak elmondta, középtávú cél, hogy külföldön is meghatározó pozíciókkal rendelkező, jelentős piaci szereplővé váljon a vállalat. Ezért nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is keresik azokat a patinás, sok esetben műemléki védelem alatt álló, mégis évtizedek óta kihasználatlan, folyamatosan romló állapotú ingatlanokat, amelyek, felújításukat követően, akár az eredetitől eltérő funkciók mentén, rentábilisan üzemeltethetők.

Emellett bővítenék a kiskereskedelmi portfóliót is, jelenleg is tárgyalnak több hazai és külföldi élelmiszerlánc tulajdonosával – mondta.

A cél, hogy egy olyan komplex portfólióval rendelkezzünk, amelynek egyes elemei – az iroda- és szállodafejlesztés, a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztés és a logisztikai ingatlanok – egyenként és egymást erősítve is sikeresek lehetnek. A termékmixben tehát nem csak felújítások, hanem például zöldmezős beruházások is szerepelnek

– tette hozzá.

A vásárlások fedezetét bankhitelek mellett egy kevésbé ismert tevékenységük finanszírozza: a korábbi években pénzügyi és technikai okok miatt ellehetetlenült ingatlanfejlesztői projekteket tesznek sínre, majd értékesítenek – tudta meg a lap.

Tiborcz István beszélt arról is, hogy tavaly augusztusban azért jelentek meg stratégiai befektetőként az Appeninn Holdingban, mert olyan fontos szereplőnek tartják a csoportot az ingatlangazdálkodási piacon, amely komoly fejlesztési tervekkel rendelkezik. Azt ugyanakkor nem tervezik, hogy a BDPST-t tőzsdére vigyék.

A cégcsoport újítja fel Magyarországon

  • az Adria-palotát,
  • a turai Schossberger-kastélyt,
  • a Weiss Manfréd-villát.

Emellett egy belvárosi szállodaprojektet is elindítottak, az üzemeltetést a Mariottra bízzák. 

A Mahart-székház kapcsán korábban írtunk arról, hogy Tiborcz István cége elől nemrég hárult el minden akadály: egy kormányrendelet ugyanis engedélyezte, hogy az egyébként védett, szecessziós épületet belül teljesen átépítsék, csupán annyit kötöttek ki, hogy a homlokzati résznek sértetlennek kell maradnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban