szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A beruházás felelőse Sára Botond lesz.

Az éjszaka jelent meg az a kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését és a Törekvés Művelődési Központ felújítását – írja az Atv.hu.

A vázlatterv, engedélyezési terv és a kivitelezési terv elkészítésére 2021-2023-ban összesen 5, 7 milliárd forintot biztosítanak, a beruházás felelőse a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Sára Botond lesz kormánymegbízottként.

Az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével épül meg nagyjából 30 ezer négyzetméteren.

A kormányrendelet szerint a beruházásra a központi költségvetésből az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében 2021-ben 2 101 050 000 forintot, 2022-ben 2 701 350 000 forintot, 2023-ban pedig 900 450 000 forintot biztosítanak.

A kormányrendelet azt is kimondja, hogy a pénzügyminiszternek – az emberi erőforrások miniszterének bevonásával – gondoskodnia kell a múzeum működéséhez az idén szükséges 398 199 000 forint többletforrás biztosításáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!