szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kisebb városokban akár 100 négyzetméter is összejöhet ennyiből az Otthon Centrum elemzése szerint.

A fővárosban 27, a nagyobb vidéki városokban pedig egy 57 négyzetméteres téglalakásra elég 20 millió forint – számol be az Otthon Centrum megállapításairól a Forbes. De a kisebb városokban akár 80-100 négyzetméteres ingatlanra is elegendő.

Kerületenként jelentős az eltérés Budapesten. Budán 20 millió forintért egy 22-26 négyzetméteres garzont lehet venni, a belső pesti kerületekben viszont 25-35, a külső városrészekben pedig akár 40 négyzetméteres lakás is vásárolható ennyi pénzből. Az agglomerációban 45-50 négyzetméter már összejöhet belőle.

A nagyobb vidéki városokban 57 négyzetméteres lakás is vásárolható ekkora összegért, a kisebb megyei jogúakban pedig 63 négyzetméteres téglalakást, és kicsivel nagyobb paneleket hirdetnek ezen az áron.

Hasonló eredményre jutott augusztusban az OTP Ingatlanpont is. Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki – írták. A legdrágább megyeszékhelyek a budapesti külső kerületek átlagáraival vannak egy szinten.

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki

Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

Új népbetegség: szétmorzsolódnak a gyerekek metszőfogai

Új népbetegség: szétmorzsolódnak a gyerekek metszőfogai

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is