szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az építész nagyon megküzdött vele, hogy a középkori várat idéző könyvtár épületét beillessze az új-mexikói város látképébe, de a szomszédok szerint hiába erőlködött.

Nem építheti meg tervezett, középkori várak stílusát idéző könyvtárát George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője Santa Fében, mert szomszédai ellenzik. Az új-mexikói város történelmi felügyelő bizottsága kedden utasította el az író kérvényét, amelyben engedélyt kért az épület magasságának megnövelésére.

Az író egy tetőteraszt és egy felvonótornyot is akart építtetni.

Egy helyi lakos szerint attól tartanak, hogy mivel Martin és regénysorozata, a Trónok harca annyira népszerű, ha megépülne a vár, özönleni kezdenének a környékre a rajongók. A hatóságok januárban egyszer már elutasították az író kérvényét arra hivatkozva, hogy az épületnek sem a magassága, sem a stílusa nem illik a városképbe Santa Fe közepén.

Az építmény a környék XIX. századi erődjeinek és templomainak stílusából kíván meríteni – derül ki a Daily Mail cikkéből. A lap terveket is bemutató cikkéből az is kiderül: Martin érvelése szerint azért feltétlenül szükséges például egy bástya megépítése, hogy abba kerülhessen a lift.

A könyvár tervezője, Alexander Dzurec, az Autotroph Inc. tervezőiroda munkatársa kedden elmondta, hogy a könyvtárban hatalmas irodalmi gyűjtemény és egyéb gyűjtemények kaphatnának helyet.

A szomszédok tiltakozó levelét, amelyet a történelmi bizottságnak juttattak el, több mint negyvenen írták alá. Mint írták, az építész nagyon megküzdött azért, hogy a középkori várat idéző épületet beillessze a Santa Fé-i látképbe, de ez az épület egyszerűen nem való oda, mert házak veszik körül.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek