szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új komplexumot terveztek a helyére, lebontani viszont nem akarták.

Tizennyolc nap alatt helyeztek át egy 1935-ben épült, nagyjából 7 ezer tonnás épületet Sanghajban, hogy helyet csináljanak egy új kereskedelmi központnak.

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna tudósítása szerint a Sanghaj egykori francia koncessziós negyedében álló Lagena Általános Iskola épületét csaknem kétszáz, kerekekkel ellátott „robotlábbal” támasztották alá, melyek mozgatáskor egymást váltogatva húzódtak fel és le, sétáló mozgást imitálva.

Az eljárás szokatlan: az épületek áthelyezését jellemzően síneken csúsztatással vagy guruló platókon szállítva oldják meg, ám az iskola esetében más módszert kellett alkalmazni az épület szabálytalan formája miatt.

Az új kereskedelmi központ átadását 2023-ra tervezik, az iskolaépület pedig teljes körű felújítást követően kulturális és innovációs központnak ad majd helyet – derül ki a South China Morning Post című hongkongi lap tudósításából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”