szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Karácsonyig megállapodhat a kormány a Magyar Bankszövetséggel a devizahitelesek újabb lehetőségeiről.

Karácsonyig megállapodhat a kormány a Magyar Bankszövetséggel a devizahitelesek újabb lehetőségeiről. A Bankszövetség javaslatai az állam, a bankok és az adósok közötti tehermegosztásra arra épülnek - és ez a kormány alapelve is.

 

Cséfalvay Zoltán

„A javaslatok egy hosszabb távú kezelést helyeznek a középpontba, tehát nemcsak olyanokat, amelyek azonnal segítenek” - mondta Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. November végéig 54 ezren éltek a végtörlesztés lehetőségével. "Ebből körülbelül ki lehet számolni, hogy év végéig körülbelül százezren választhatják ezt a megoldást" - mondta az államtitkár, aki szerint a végtörlesztők döntő többsége nem banki kölcsönből, hanem megtakarításokból fedezi az ügyletet.

Mint mondta, 50 ezren családi és egyébként meglévő megtakarításokból fedezték a végtörlesztést, és nem bankoktól felvett refinanszírozással. "Tehát ők most egy ideig valószínűleg nem erősítik a keresletet".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!