szerző:
MTI

Oroszország saját űrállomás létrehozását fontolgatja, amire úgy tekintenek, mint az orosz holdprogram űrbázisára. A Roszkoszmosz igazgatója bejelentette azt is, hogy már beérkeztek három űrkutatási vállalattól az új, szupernehéz hordozórakéta tervei, és a hivatal januárban választja ki közülük a legmegfelelőbbet.

Oroszország saját űrállomás létrehozását fontolgatja - erősítette meg a moszkvai sajtóban felröppent híreket hétfőn az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz igazgatója.

Oleg Osztapenko közlése szerint a majdani űrállomásra úgy tekintenek, mint az orosz holdprogram űrbázisára. Korábban a moszkvai sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az űrállomás a Hold körül keringene. Osztapenko nem zárta ki, hogy építéséhez felhasználják a Nemzetközi Űrállomás (ISS) számára gyártott modulokat is, az orosz szakértők legalábbis komolyan foglalkoznak ezzel a lehetőséggel.

A Roszkoszmosz igazgatója bejelentette azt is, hogy már beérkeztek három űrkutatási vállalattól az új, szupernehéz hordozórakéta tervei, és a hivatal januárban választja ki közülük a legmegfelelőbbet.