szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss kutatás szerint a televízióban látható főzőműsorok csak fokozzák a hajlamot az elhízásra.

A Science of Us szakoldalon jelent meg egy friss amerikai-brit kutatás összefoglalója, amely szerint a tévében látható főzőműsorok hizlalják a nézőket. Azon túl, hogy az ilyen műsorok meghozzák és/vagy növelik a nézők étvágyát, olyan ételek készítésére is sarkallják őket, amelyek az átlagosnál jobban hizlalnak. A kutatásnak két része volt, az egyikben több száz jelentkező adatait hasonlították össze, egy részük ugyanis szokott nézni főzőműsorokat, a többiek nem. Természetesen előbbi csoport tagjainak volt nagyobb az átlagos testsúlya és testzsírszázaléka.

Ezután nem maradt más, mint hogy a népszerű műsorokban elkészített ételeket megvizsgálják, a szakemberek pedig arra jutottak, hogy az Egészségügyi Világszervezet által előírtnál több zsírt, telített zsírt és nátriumot tartalmaznak a műsorokban látható receptekkel elkészült étkek, ami elhízáshoz vezethet.

Otthon ült Mányban, miközben a kártyájával egy olaszországi étteremben fizettek

Otthon ült Mányban, miközben a kártyájával egy olaszországi étteremben fizettek

Megtapsolták a szerencsés kutyát, amelyik a megnyitott magyar–román határ első átkelője volt – videó

Megtapsolták a szerencsés kutyát, amelyik a megnyitott magyar–román határ első átkelője volt – videó

16%-kal növeli a korai halál kockázatát, mégis rengetegen csinálják – mi az?

16%-kal növeli a korai halál kockázatát, mégis rengetegen csinálják – mi az?

M1-es autópálya: már 15 kilométeres a torlódás Tatánál

M1-es autópálya: már 15 kilométeres a torlódás Tatánál