szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétszázezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy miskolci pénzintézet kirablása ügyében - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Egyedné Novodonszki Éva tájékoztatása szerint egy 25-30 év körüli férfi január 19-én arcát sapkával eltakarva ment be az Árpád utca egyik pénzintézetébe, majd fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve pénzt követelt.

Az alkalmazottak a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadták az elkövetőnek, aki a helyszínről kerékpárral próbált elmenekülni. Egy járókelő, meghallva az alkalmazottak segítségkérését, megkísérelte feltartóztatni a férfit, aki kerékpárját, szemüvegét, egy irattartót, valamint válltáskáját - benne az eltulajdonított készpénzzel - hátrahagyva elszaladt. Személyi sérülés nem történt.

A szóvivő közlése szerint a megyei rendőrfőkapitány kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki a rablással megalapozottan gyanúsítható férfi kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja, a bejelentő személyét bizalmasan kezeli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos baleset történt Heves megyében, teljes az útzár

Halálos baleset történt Heves megyében, teljes az útzár

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet