szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zárt tárgyalással, egy szigorúan védett tanú meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság megismételt elsőfokú tárgyalása csütörtökön a Debreceni Törvényszéken.

Az MTI információi szerint a védett tanú - egy jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi - az eljárás egy korábbi szakaszában levélben értesítette az akkor másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblát, hogy információi vannak arról, ki ölte meg Balla Irmát, és milyen maffiaszerű összefonódások állhatnak a háttérben. Az ítélőtábla utóbb új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot, ennek keretében hallgatta meg csütörtökön Bakó József bíró zárt ajtók mögött a szigorúan védett tanút. A meghallgatás idejére a tárgyalóteremből egyébként nemcsak az újságírókat és az érdeklődőket küldték ki, hanem a gyilkossággal jelenleg vádolt Schönstein Sándort is. 

A bíró a zárt tárgyalás elrendelése előtt iratokat ismertetett. Egyikben ismét előkerült Balla Irmának az az esetleges titkos barátja, akiről korábban már vallott az egyik tanú. Ezúttal egy telefonáló a rendőrségnek részletesen leírta, hogy a polgármesteri hivatal melyik alkalmazottjáról lehetett szó. Kérte a rendőröket, hogy bejelentését juttassák el Magyar Györgyhöz, Schönstein Sándor védőjéhez. A bíróságon eddig nem született döntés arról, hogy felkutatják-e "a titkos barátot".

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év fegyházra ítélte. Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy tárgyalása másodfokon a Debreceni Ítélőtáblára. A táblabíróság pedig új eljárás lefolytatását rendelte el, miután "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni", illetve "az ügy részbeni felderítetlensége miatt". A táblabíróság akkor elrendelte Schönstein Sándor előzetes letartóztatásának azonnali megszüntetését, de az új eljárásban továbbra is ő az ügy vádlottja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?