szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A West Balkán-tragédia szerdai ítélethirdetésén a bírónő a rendőröket is elmarasztalta, amiért a számos bejelentés ellenére nem mentek ki azonnal a helyszínre - írja a Blikk.

Mint megírtuk: a West Balkán-tragédiában szerdán született elsőfokú ítélet, a bíróság szerint Sz. Győző, a West Balkán egyik tulajdonosa és ügyvezetője, K. Tamás és Cs. József, a Noise Night Life szervezői, illetve H. István, a West Balkán biztonsági őreinek főnöke tehetők felelőssé a halálos tömegszerencsétlenségért. Ezért az ítélet mellett a vádlottakat mellékbüntetésként két évre eltiltották a rendezvényszervező, illetve H. István ese­tében a biztonsági foglalkozás gyakorlásától.

A bírónő a Blikk szerint kiemelte, a rendőrök is mulasztottak, amikor a számos bejelentés ellenére nem mentek azonnal ki a helyszínre. Erről a 107-es segélyhívó rögzített hívásai tanúskodtak. "Nincs levegő, jöjjenek ki, fuldoklunk, pánik van, úgy hallottam, megkéseltek valakit, nagy a tömeg" - hívta fel valaki a rendőrséget. A válasz azonban az volt: "ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg". A másik hasonló bejelentésre pedig ezt mondták a rendőrök: "Tegyen feljelentés könnyű testi sértésért, nem megyünk ki."

Január 15-én a 17 éves K. Kingát, Cs. Emesét és a 21 éves R. Ritát agyontaposták a bepánikolt bulizók a West Balkán nevű budapesti szórakozóhelyen. Az esetben tucatnyinál több ember sérült meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hétvégén lesz idén utoljára autómentes a pesti rakpart

A hétvégén lesz idén utoljára autómentes a pesti rakpart

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Felfüggesztették az SZFE honlapját

Nem indult jól az új Friderikusz-műsor forgatása

Nem indult jól az új Friderikusz-műsor forgatása