szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen kilencről hét és fél évre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a férfinak a fegyházbüntetését, aki két héten belül kétszer rabolta ki ugyanazt a pécsi benzinkutat 2010 szeptemberében.

A férfi 2010. szeptember 8-án - vallomása szerint - eredetileg nem rablásra, hanem öngyilkosságra készült szerelmi bánatában. Gyógyszereket vett be, ám miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem hal meg, egy hirtelen ötlettől vezérelve a Zsolnay úti töltőállomáshoz ment Pécsen, hogy kirabolja.

A férfi a fejére símaszkot és kapucnit, kezére kesztyűt húzott, az épületben egy airsoft pisztollyal fenyegetőzve 30 ezer forintot zsákmányolt, majd kocsival elmenekült. A támadást szeptember 19-én megismételte, akkor 15 ezer forintot sikerült szereznie.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék határozatát és a vádlottat kétrendbeli rablásban mondta ki bűnösnek. Tekintettel azonban arra, hogy az enyhítő körülményeket nagyobb súllyal értékelte, látott lehetőséget a büntetés enyhítésére.

A tanácsvezető bíró kiemelte, hogy a férfi büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, megbánta tettét, nem volt agresszív, és a bűncselekményt fegyverutánzattal követte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!