szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A "mondjon le" kampány pótcselekvés, ideje, hogy programok szülessenek a rendszerszerű korrupció megfékezésére, a paktumrendszer felszámolására – közölte az MDF vasárnap az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Fidesz a BKV-üggyel összefüggésben lemondásra szólította fel az MSZP elnökségét.

Az MDF szerint az utóbbi napokban zajló "mondjon le" kampánnyal az ország egy lépést sem tesz előre. Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető javaslata pedig egy újabb pótcselekvés ezen a téves úton – írta közleményében Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő.

"Ideje lenne, hogy a pártok egymás felszólítgatása helyett a rendszerszerű korrupció megfékezésének módjára is adjanak választ. Fel kell számolni azt a paktumrendszert, amelyben láthatóan nyakig benne van a politika" – áll a közleményben.

Az MDF felszólítja a pártokat, hogy reális programokat, megoldási alternatívákat is mutassanak fel a választóknak. A szóvivő utalt arra: az MDF ezért javasolta már évekkel ezelőtt a Tiszta Kezek Hivatalának felállítását, ezért harcol a tiszta párt- és kampányfinanszírozásért, ezért teszi közzé honlapján a kampányköltségeket, és ezért fogalmazta meg választási programjában a korrupcióellenes harc 10 pontját is, amelynek megfontolását kéri versenytársaitól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!