Tetszett a cikk?

Simicskó István fideszes képviselő lemondott a frakcióban viselt biztonságpolitikai kabinetvezetői, valamint a parlament honvédelmi bizottságában betöltött alelnöki tisztségéről, miután kedden egyedüliként szavazott nemmel a parlamentben arra a határozati javaslatra, amely az EU-csatlakozási szerződés aláírására hatalmazta fel a kormányt.

„A Magyarország uniós csatlakozásával összefüggésben a kormány által benyújtott határozati javaslatra, mint ismeretes, a frakciófegyelmet megsértve nemmel szavaztam” - áll a képviselő közleményében. Simicskó döntését azzal indokolta, hogy „sok kérdőjel és hézag van” még az EU-csatlakozás kérdéskörében. A fideszes politikus döntését azzal együtt is vállalta, hogy a képviselőcsoport elvárása az egységes igennel történő szavazás volt. Simicskó ezek után szerdán felajánlotta Áder János frakcióvezetőnek lemondását a Fidesz képviselőcsoportjában viselt kabinetvezetői, valamint a honvédelmi bizottságban betöltött alelnöki posztjáról. Áder János a lemondást elfogadta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!