Tetszett a cikk?

Kétszázezer aláírást adott át szerdán a kedvezménytörvény módosítása ellen tiltakozva Csoóri Sándor Szabó Vilmosnak, a Határon Túli Magyarok Hivatalát felügyelő politikai államtitkárnak. A költő által kezdeményezett aláírásgyűjtő akció folytatódik.

A kedvezménytörvény módosítása ellen aláírásgyűjtő mozgalmat indító Csoóri Sándor szerdán közölte: azt szeretnék elérni, hogy a kedvezménytörvény továbbra is kedvezményeket biztosítson a határon túli magyarságnak. A Kossuth-díjas költő fontosnak nevezte, hogy a magyarigazolvány a jövőben is megőrizze tartalmát.
Az Országgyűlés által még az előző kormányzati ciklusban megszavazott törvény – Medgyessy-kormány által kezdeményezett – módosításáról szóló tervezet bizonyos részeit a Fidesz-MPSZ és a határon túli magyar szervezetek ellenzik. A kormány tervezete szerint a törvény oktatási, utazási és kulturális támogatásra kívánja szűkíteni a státustörvényt, így kimaradnának belőle a munkavállalásra és az egészségügyre vonatkozó kedvezmények.
A Fidesz hétvégén megrendezett kongresszusán Tőkés László Romániában élő református püspök is a kedvezménytörvény mellett szólalt fel. Szerinte a "volt kisantanti országok nacionalizmusának, a trianoni békekötést ránk erőltető európai hatalmak ignoranciájának" esik áldozatul az Orbán-kormány idején született törvény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!