Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint elképzelhető, hogy fideszes politikusok kapcsolatban álltak Kulcsár Attilával, a K and H Equities sikkasztással gyanúsított volt vezetőjével. Rogán azt állítja: néhány hónappal ezelőtt egy társaságban mutatták be neki Kulcsárt, de külön nem találkozott vele. A K and H Equities körüli ügyekben az Állami Számvevőszék is vizsgálódna.

Katona Béla szocialista politikus csütörtöki közleményében arra a kérdésre várt választ a fideszes politikustól, igaz-e, hogy többször találkozott Kulcsár Attilával, és közvetítőkön keresztül a K and H Equities intézte egyes pénzügyeit.
Rogán Antal válaszában közölte: soha nem volt számlája a Kereskedelmi és Hitelbanknál, illetve a K and H Equitiesnél. Az ellenzéki politikus egyben jelezte azt is, hogy meghatalmazza a K and H megbízott vezérigazgatóját, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank csoportnál akár közvetlenül, akár megbízott útján kötött, rá vonatkozó szerződéseket hozza nyilvánosságra, ha olyanokat talál. Rogán azt is közölte: néhány hónappal ezelőtt egy társaságban mutatták be neki Kulcsár Attilát, a brókercég sikkasztással gyanúsított volt vezetőjét, de külön nem találkozott vele.
Katona Béla szerint az MSZP egyetért a Fidesz azon kezdeményezésével, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálja meg az Állami Autópálya Kezelő Rt. befektetési tevékenységét a K and H Equities ügyében.
Tállai András a parlament számvevőszéki bizottságának elnöke csütörtökön jelentette be, hogy levelet ír a kormányfőnek, amelyben azt javasolja Medgyessy Péternek: kérje fel az Állami Számvevőszéket az ellenőrzésére. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Terroristákat is dicsőítő rapper bebörtönzése borította lángba Barcelonát

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat

A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat