A K and H Bank, mint a K and H Equities magyar tulajdonosa kedden újabb büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes vagy tettesek ellen pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Az eddig feltárt tények valószínűsítik, hogy az érintett 60-70 ügyfél által számlájukról hiányolt pénzösszegek vélhetően hamis átutalási és átvezetési megbízások, illetve nem valós értékpapír adásvételi szerződések felhasználásával, off-shore cégeken keresztül jutottak el a címzettekhez, közölte a pénzintézet kommunikációs igazgatósága szerdán.
A közlemény emlékeztet rá, hogy az ügy kipattanásakor kiderült: a K and H brókercégénél mintegy 60-70 ügyfél számlája esetében az elszámolásokat meghamisították, az ügyfeleket nem a valós hozamokról értesítette a brókercég. Ezek az ügyfelek a K and H brókercégénél - a bank szerint - Kulcsár Attila ügyfelei voltak. A hamis megbízások, illetve a hamis értékpapír adásvételi szerződések, valamint az off-shore cégeken keresztül teljesített átutalások felvetik a pénzmosás lehetőségét, állítja a bank.
Ezzel párhuzamosan a K and H brókercégének jogi képviselői indítványozták, hogy a nyomozati szervek a feltételezhetően hamis és valótlan adatokat tartalmazó portfólió kimutatásokat és elemzéseket a büntetőeljárási törvény szabályai szerint, a nyomozás során biztosítsák és az ehhez szükséges lépéseket tegyék meg. Ennek oka, hogy ezek a dokumentumok a pénzmosás bűntettének kivizsgálása során bizonyítékként szolgálhatnak. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Kimi Räikkönen és a vodka találkozása a színpadon – videó

Kimi Räikkönen és a vodka találkozása a színpadon – videó

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Most is megszűnik egy lap, és a háttérben felsejlik a propagandamédia

Most is megszűnik egy lap, és a háttérben felsejlik a propagandamédia