Tetszett a cikk?

A K and H Bank, mint a K and H Equities magyar tulajdonosa kedden újabb büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes vagy tettesek ellen pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Az eddig feltárt tények valószínűsítik, hogy az érintett 60-70 ügyfél által számlájukról hiányolt pénzösszegek vélhetően hamis átutalási és átvezetési megbízások, illetve nem valós értékpapír adásvételi szerződések felhasználásával, off-shore cégeken keresztül jutottak el a címzettekhez, közölte a pénzintézet kommunikációs igazgatósága szerdán.
A közlemény emlékeztet rá, hogy az ügy kipattanásakor kiderült: a K and H brókercégénél mintegy 60-70 ügyfél számlája esetében az elszámolásokat meghamisították, az ügyfeleket nem a valós hozamokról értesítette a brókercég. Ezek az ügyfelek a K and H brókercégénél - a bank szerint - Kulcsár Attila ügyfelei voltak. A hamis megbízások, illetve a hamis értékpapír adásvételi szerződések, valamint az off-shore cégeken keresztül teljesített átutalások felvetik a pénzmosás lehetőségét, állítja a bank.
Ezzel párhuzamosan a K and H brókercégének jogi képviselői indítványozták, hogy a nyomozati szervek a feltételezhetően hamis és valótlan adatokat tartalmazó portfólió kimutatásokat és elemzéseket a büntetőeljárási törvény szabályai szerint, a nyomozás során biztosítsák és az ehhez szükséges lépéseket tegyék meg. Ennek oka, hogy ezek a dokumentumok a pénzmosás bűntettének kivizsgálása során bizonyítékként szolgálhatnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda