Tetszett a cikk?

A kőbányai önkormányzat képviselőtestületének csütörtöki ülésén döntés született arról, hogy a kerület pert indít a K and H Equities ellen - közölte Andó Sándor polgármester az ülést követő sajtótájékoztatón. A kerületnek több mint 3 milliárd forintos követelése van a brókercéggel szemben.

"A X. kerület pert indít a Budapesti Értéktőzsde és Árutőzsde állandó választott bírósága előtt a K and H brókercégénél elhelyezett 103 653 darab Richter-részvény, valamint 879 millió forint értékű pénzpiaci nyílt végű befektetési alap, továbbá vonatkozó járulékai megtérülése tárgyában" - idézte az egyhangúan hozott határozatot Andó Sándor, Kőbánya polgármestere. A kerületi vezető elmondta: augusztus 1-jén zárult le a K and H bank, a K and H Equities, valamint az önkormányzat és vagyonkezelője közötti egyeztetés, de mivel összesen több mint 3 milliárd forintos követelésükről még nem született döntés, az önkormányzat rövidesen pert indít a brókercég ellen.
Andó Sándor azt is hozzátette, hogy az önkormányzat követelése nyomán indított polgári perbe másodrendű alperesként feltehetően bevonják a K and H bankot is, mert a megbízási szerződések megkötése során a brókercéget képviselő Kulcsár Attila a pénzintézetnél is vezető posztot töltött be. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel