Tetszett a cikk?

Az Európa-szerte járványt okozó vírus ellen a gyermekek a legvédtelenebbek; a szakemberek megelőzésképpen védőoltást és vitamindús táplálkozást ajánlanak.

A hazai tapasztalatok szerint az influenzajárvány a január-februári időszakban alakul ki – mondta a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója, Melles Márta, aki szerint a megbetegedésre a gyermekek a leginkább hajlamosak, hiszen az ő szervezetük a legvédtelenebb az újabb kórokozókkal szemben.A védőoltás, amelyet krónikus betegek, idősek ingyenesen, mások 50 százalékos tb-támogatással, néhány száz forintért vehetnek igénybe, kisgyermekeknek is beadható, erről a háziorvos ad tájékoztatást - magyarázta a főigazgató. A vírus szoros hasonlóságot mutat az oltóanyagban lévő komponenssel, ezért gondolják, hogy az oltás megfelelő védelmet biztosít; ennek nyomán a szervezet hét-tíz nap alatt alakítja ki ellenállását a vírussal szemben. A hazai helyzetre nézve nincs közvetlen jelentősége annak, hogy a környező országokban sok helyen influenzajárvány van - mondta a főigazgató.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon