Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet hamis látszatot keltve hozta összefüggésbe a kormányfőt és kabinetfőnökét az ismert pénzmosási és sikkasztási ügyekkel – áll a bírói ítéletekben.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítélete szerint a Magyar Nemzet hamis látszat keltésével vonta kétségbe azt a tényt, hogy Medgyessy Péter 2001 szeptember 30-ig volt az Inter-Európa Bank (IEB) igazgatótanácsának elnöke. A Magyar Nemzet 2003. szeptember 11-i, első oldalon induló, "Medgyessy Péter csapdában", illetve "Inter-Európa Bank buktafesztivál" alcímű írása tartalmazta azt is, hogy a banknál többmilliárdos illegális átutalásokra került sor 2001. szeptember 14-e után az ORFK szerint. Medgyessy Péter jogi képviselője a perben korábban kifejtette, hogy a kifogásolt cikk tulajdonképpen pénzmosással hozta összefüggésbe a kormányfőt. A bíróság kimondta: a valós tény az, hogy 1998 szeptemberében hároméves, határozott idejű megbízatást kapott Medgyessy Péter a banknál, és ez a törvény erejénél fogva, minden külön aktus nélkül szűnt meg 2001. szeptember 30-án.Valótlanul állította a Magyar Nemzet Draskovics Tiborról, hogy felügyelő-bizottsági vagy más tisztséget töltött be olyan gazdasági társaságnál, ahol Kulcsár Attila is dolgozott, továbbá ismeretekkel rendelkezett a bróker tevékenységéről – áll a Fővárosi Ítélőtábla ugyancsak kedden kimondott jogerős ítéletében. A Magyar Nemzet Draskovics és Kulcsár című, múlt év augusztus 13-i, első oldalon induló cikkében írt arról, hogy Medgyessy Péter kabinetfőnöke olyan cégnél töltött be vezető tisztséget, ahol a milliárdos sikkasztási ügy gyanúsítottja is dolgozott. Draskovics Tibor jogi képviselője a perben rámutatott, hogy ügyfele még azelőtt megszüntette vezető tisztségét a K and H Banknál, hogy az állítólagos pénzügyi szabálytalanságok bekövetkeztek volna. A Magyar Nemzet 2003. augusztus 14-én már közzétett egy helyreigazítást, ám ez sem a felperes, sem a bíróság szerint nem volt megfelelő.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két és fél év múlva lehet kötelező az italospalackok visszaváltása

Két és fél év múlva lehet kötelező az italospalackok visszaváltása

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?

Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?