Tetszett a cikk?

A település egyes körzeteiben már második napja nincs villany és víz. A helyi boltok nem nyitottak ki, két óvodát és két iskolát bezártak.

Az áldatlan helyzetet a faluba futó elektromos vezetékek zárlata idézte elő, ami azért keletkezett, mert az ónos eső következtében a fákon kialakult jégréteg miatt elnehezült ágak hozzáérnek a vezetékhez. A polgármester véleménye szerint az elektromos művek nem kellő intenzitással igyekszik a hibákat elhárítani, s ez is hozzájárul a már második napja tartó rendkívüli helyzethez.A Budapesti Elektromos Művek kommunikációs igazgatója még hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szakembereik a helyszínen dolgoznak a hibák kijavításán, ám a szél miatt az ágak további zárlatokat idéznek elő, s ez hátráltatja a munkát.Az áramhiány miatt a helyi boltok sem nyitottak ki, mert nem működnek a pénztárgépek. Az MTI tudomása szerint az önkormányzat kérésére a helyi pékség a szokásosnál több kenyeret süt. A fűtés hiánya miatt két óvodát bezártak, s a gyerekeket ideiglenesen egy harmadik óvodában helyezték el. Két helyi iskolában is szünetel az oktatás. A helyi mezőgazdasági szakiskola kollégiumát - ahol van fűtés - berendezték azoknak a helyi lakosoknak a fogadására, akiknek a lakásában két napja nem lehet fűteni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát