Tetszett a cikk?

A neveket várhatóan a héten nyilvánosságra hozza a kabinet, miután az adatvédelmi biztos szerint a tanácsadók neve, beosztása, besorolása és munkaköre az adatvédelmi törvény alapján bárki számára hozzáférhető, nyilvános adat.

Az előző kormányok politikai tanácsadóinak listáját is közzéteszi a kormányzat - közölte szerdán Gál J. Zoltán. A kormányszóvivő még a múlt héten azt mondta, hogy a minisztériumoknál tevékenykedő politikai tanácsadók névsorát még a héten, de legkésőbb a jövő hét elején nyilvánosságra hozzák.Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újságírói panasz alapján foglalt állást a kormányzati tanácsadók egyes adatainak nyilvánossága ügyében. A Magyar Nemzet ugyanis beszámolt róla, hogy "nyolcvanhat titkos tanácsadó sokszor tisztázatlan feladatkörrel átlagosan havi bruttó 400 ezer forintért van alkalmazásban a minisztériumoknál". A Népszabadság a kérdéssel kapcsolatban arról írt: "a legtöbb tárca azt sem árulta el, hogy mivel foglalkozik politikai tanácsadójuk".Az adatvédelmi biztos állásfoglalásában leszögezte: a köztisztviselők fizetése nem nyilvános, nevük, beosztásuk vagy besorolásuk és munkakörük azonban az adatvédelmi törvény alapján bárki számára hozzáférhető, nyilvános adat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fel is út, le is út – A magyar-szlovák lakosságcsere 1946–1948

Fel is út, le is út – A magyar-szlovák lakosságcsere 1946–1948

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották