szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem adott tulajdonosi hozzájárulást szerdán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága a 2006-os Margit-szigeti úszó EB-hez szükséges csatornabővítésekhez.

Sasvári Szilárd bizottsági elnök elmondta, elfogadhatatlan, hogy egy olyan beruházást támogassanak, amelynek eredményeként tízezrek szennyvizét eresztenék tisztítatlanul a Dunába. A fideszes politikus szerint azonban várhatóan rövidesen, amikor a kormánypárti többség biztosított lesz az ülésen, ismét a bizottság elé kerül a kérdés.

A testület, Horváth Gyula szocialista alelnök által igényelt további egyeztetések miatt elnapolta azt a hivatali előterjesztést, amely nagy és kis hajók részére közforgalmú hajókikötő építését szorgalmazta a Margit-szigeten. A bizottság felkérte a főpolgármestert egy olyan jogi szabályozásra, amellyel kitilthatnák a városképet zavaró reklámhordozókat a levegőből. Az elnök példaként említette a West End City Center fölött lebegő nagy átmérőjű léggömböt, valamint a Citadella éjszakai fényszennyezését.

A bizottság két hónapra átmeneti működési engedélyt adott öt hirdetési cég közterületi plakátozási helyszíneinek. Az elnök a fővárosi utcabútor-tenderre, valamint az OTP-t vezető Csányi Sándor napokban nyilvánosságra került hirdetési cég szerzésére utalva megjegyezte, hogy rendeződni látszanak a politikai kampányokkal összefüggő kérdések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Szakbizottsági elutasítás a margitszigeti EB-nek

Nem támogatta szerda délutáni ülésén a fővárosi önkormányzat sportbizottsága azt a javaslatot, hogy a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tulajdonosi hozzájárulást adjon ahhoz, hogy a 2006-os úszó EB-t a Margit-szigeten rendezzék meg.