szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kitérő során a miniszterelnök többször is távolabbra küldte biztonsági őreit. Szóba elegyedett a járókelőkkel, aki kért tőle, annak autogramot adott.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem az előre kijelölt módon, hanem kisebb kitérőt téve ment át a március 15-ei nemzeti ünnepen a Kossuth térről a Nemzeti Múzeumhoz.

Az eredeti forgatókönyv szerint a vezető politikusok és közjogi méltóságok az Alkotmány utcán indulva gyalog mentek át a Kossuth téren tartott zászlófelvonás után a Nemzeti Múzeumhoz. A miniszterelnök azonban az Alkotmány utca kezdeténél, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületénél váratlanul átbújt a kifeszített kötél alatt, és a minisztérium épületét megkerülve tért vissza a kijelölt útvonalra.

A kitérő során a miniszterelnök többször is távolabbra küldte biztonsági őreit. Szóba elegyedett a járókelőkkel, aki kért tőle, annak autogramot adott. Egy hajléktalan hosszan kísérte a kormányfőt.

Egy kisebb csoport a minisztérium épületénél füttyszóval fogadta a külön útra indult miniszterelnököt, egy harsány hang kitartóan "hazaárulózott". Gyurcsány Ferenc nem fordított figyelmet a kiabálókra. Az Alkotmány utcára visszatérve elvegyült a tömegben, majd beérte a többi vezető politikust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Március 15.: felvonták az állami lobogót

Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc 157. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett felvonták kedden a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtti Kossuth téren.

MTI Itthon

Válságstáb Gyurcsány kijelentései miatt

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) hattagú válságstábja kedden reggel újra összeült, hogy választ adjon a miniszterelnöknek a - véleményük szerint - az egész gazdatársadalomra tett kijelentéseire.

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Értelmetlennek találta a jelzőtáblát, inkább az érkező vonat elé rakta

Értelmetlennek találta a jelzőtáblát, inkább az érkező vonat elé rakta

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia