szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hajdúsámsonban a polgármesterhez eljuttatott névtelen levél szerint a helyi általános iskolában külön lajstrom készült a cigány származású tanulókról. Az iskola vezetője szerint az állítólagos lajstrom valószínűleg hamisítvány.

Sem formailag, sem tartalmilag nem hasonlít az állítólagos lista az általunk használthoz - mondta Andó Lászlóné, a II. Rákóczi Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője, aki szerint a lista egyértelműen hamisítvány. 
   
A település képviselő-testülete csütörtöki ülésén nem vette napirendre a polgármester előterjesztését, miszerint marasztalják el az általános iskola igazgatónőjét az ügyben. A testület úgy látta, további vizsgálatokra van szükség, mert nem ismerik az eset valamennyi részletét, így abban nem tudnának igazságosan dönteni. 

Andó Lászlóné a napirend előtti vitában elmondta, adatgyűjtési célból, belső használatra, valóban van egy nyomtatványuk, de azon csak szám szerint tartják nyilván a roma gyerekeket, hogy naprakész információk legyenek a pályázatok írásánál, illetve a támogatási kérelmeknél. 

Az igazgatónő szerint jó lenne, ha rendőrségi vizsgálat indulna annak kiderítésére, ki készíthette a hamisítványt és ki akarja lejáratni az iskolát, illetve őt magát. Hamza Gábor polgármester szintén rendőrségi eljárást helyezett kilátásba az ügy felderítésére. 

A vitában az is elhangzott, hogy az egész ügyet azért kreálta valaki, mert közeleg az iskolában az igazgató-választás, és jól jönne, ha az igazgatónő vesztesen kerülne ki ebből az ügyből, így el lehetne foglalni a helyét.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Roma fiatalokat toboroz a belügyi tárca

A Belügyminisztérium (BM) arra kéri a roma szervezetek, hogy ösztönözzék a rendőri, határőri, vagy katasztrófavédelmi pálya választására a roma fiatalokat - jelentette ki a BM esélyegyenlőségért felelős főosztályvezetője Egerben.

MTI Itthon

Meghallgatta a rendőrség a megszúrt roma fiút

Meghallgatta a rendőrség kedden a több mint egy hete Budapesten életveszélyesen megszúrt fiút, aki az egyik kereskedelmi televíziónak úgy nyilatkozott támadója és annak társai kapcsán, hogy nem tetszett nekik, hogy ő roma.

MTI Itthon

Kés volt a karddal átszúrt roma fiúnál?

Kés volt a karddal átszúrt roma fiúnál támadója szerint; erről a gyanúsított ügyvédje nyilatkozott hétfőn, ugyanakkor a sértett jogi képviselője nem tud arról, hogy ilyen eszközt találtak volna a fiúnál, miként a fiú anyja sem.

Zubor Tamás Vélemény

Roma-e vagy?

Az RTL Klub folyamatosan képernyőn tartja Győzikét, aki a butaságot erényként bemutató stílusával éppen azokat a mélyen munkáló, romákkal szembeni előítéleteket erősíti, melyek ellen az RTL egyébként próbál is tenni valamit.

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon