szerző:
MTI

Ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor a sajtó nyilvánossága előtt tartja találkozóját, a HírTV élő adásban számol be arról - közölte a kereskedelmi csatorna elnöke, Liszkay Gábor.

"Amennyiben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke találkozója megvalósul, és a sajtó nyilvánossága előtt zajlik, úgy a Hír Televízió élő, egyenes adásban kíván beszámolni az eseményről, ha ehhez a feltételeket a szervezők megteremtik" - olvasható a televíziós csatorna elnökének közleményében.

Előzőleg Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke levélben azt közölte, hogy a Fidesz elnöke nem a Magyar Televízió által javasolt feltételek között akar találkozni Gyurcsány Ferenc kormányfővel, hanem szükségesnek tartják, hogy a találkozón a sajtó más képviselői is jelen legyenek.

"Mivel a választási kampány ideje még nem érkezett el, meglátásunk szerint moderátorra, szabályokra, időkeretre és stúdiókörülményekre nincs szükség" - olvasható a levélben.

A Magyar Televízió hétfőn levélben tett javaslatot Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak az általuk tervezett nyilvános vita menetére, jelezve egyben, hogy kész a miniszterelnök által kezdeményezett vitát vágatlanul, élő adásban akár főműsoridőben közvetíteni, a két politikus válaszát kedden délután öt óráig várja.

Hétfőn László Boglár kormányszóvivő közölte: Gyurcsány Ferenc szeretettel várja Orbán Viktor Fidesz-elnököt az Országház Munkácsy-termében a miniszterelnök által hétfőn kezdeményezett vita lefolytatására. Szerinte a miniszterelnök számára nem a helyszín, hanem a találkozó sajtónyilvánosságának biztosítása az elsődleges.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Guy Verhofstadt a budapesti tüntetésről posztolt

Guy Verhofstadt a budapesti tüntetésről posztolt

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

Vagyont érő hun kori aranypénzt találtak Óbudán

Vagyont érő hun kori aranypénzt találtak Óbudán

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Hillary Clinton levelet írt egy nyolcéves kislánynak, aki elvesztette az iskolai elnökválasztást

Hillary Clinton levelet írt egy nyolcéves kislánynak, aki elvesztette az iskolai elnökválasztást