szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz helyreigazítást kér a Vasárnapi Hírektől, mert a Magyar Vizsla című lap "előolvasójának" nevezte Rogán Antalt. Az MSZP egy fax másolatának bemutatásával igyekezett igazolni a legnagyobb ellenzéki párt által cáfolt cikk állítását.

A Fidesz helyreigazítási kérelemmel fordul a Vasárnapi Hírek szerkesztőségéhez, a lap mai napon megjelent „Rogán Antal lehetett a Magyar Vizsla előolvasója" című írása miatt - közölte a nagyobbik ellenzéki párt. A helyreigazítást - ahogy a Fidesz fogalmazott - a cikkben leírt hazug, valótlan és megalapozatlan tényállítások indokolják.

„Nem állja meg a helyét az az állítás, miszerint a Fidesz egyik magas rangú vezetője december végén ismerkedett a Magyar Vizsla új számával. Az a magas rangú vezető ugyanis, akit a cikk sejtet, a cikkben feltüntetett időpontban nem is tartózkodott Magyarországon" - olvasható a párt közleményében.

A Vasárnapi Hírek azt írta, hogy értesülése szerint a Magyar Vizsla nyomtatás előtt legalább egy magas rangú Fidesz-vezető, „lapunk tudtával Rogán Antal kampányfőnök kezén ment át”.

A Magyar Vizsla című kiadvány következő számába szánt egyik oldal elfaxolt másolatát mutatta be vasárnapi sajtótájékoztatóján Újhelyi István MSZP-s képviselő. A másolaton feladóként Rogán Antal titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta. A szocialista politikus szerint a Vasárnapi Hírekben megjelenteket alátámasztják a birtokukban lévő másolatok A szocialista politikus a Magyar Vizsla című kiadványra utalva elmondta, hogy „kisstílű és alattomos kiadványnak tartjuk (...), amely önmagában is etikátlan egy választási kampány legelején”.

Az MSZP alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Vizsla című kiadványt megjelentető Adózók Érdekvédelmi Szövetségének (az AÉSZ-nak) az elnöke - aki magát pártoktól függetlennek tartja - az egyik legradikálisabb polgári kör, a Friss Levegőt Polgári Kör vezetője.

Horváth Éva, a szóban forgó kiadványt kiadó Magyar Vizsla Egyesület elnöke, a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva úgy nyilatkozott, „úgy látszik, hogy egyeseknek nagyon fáj az, amit mi írunk, és amit mi közlünk az adófizetőkkel".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Fideszt sejti a Magyar Vizsla mögött az MSZP

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint felvetődik a kérdés, hogy a Magyar Vizsla címen terjesztett kiadvánnyal a Fidesz kapcsolta-e "csúcssebességre" negatív kampányát, vagy az újság mögött tényleg egy pártoktól független civil szervezet áll. A kiadó szerint a lap mögött álló Adózók Érdekvédelmi Szövetségének nincs pénze, az újság felajánlásokból készült.

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára